Aktuality - Všechny aktuality

Veřejné projednání lokality Na Křemínku

Ve čtvrtek 12. ledna 2023 se v obřadní síni českobrodské radnice konalo veřejné projednání návrhu dopravních úprav a změn v lokalitě Na Křemínku. Město plánuje rekonstrukci povrchů komunikací v ulicích V Lukách, Sportovní, Na Prutě, Za Drahou, V Lánech a Na Křemínku. 

Setkání se účastnil pan starosta Tomáš Klinecký, paní místostarostka Markéta Havlíčková, pan místostarosta Milan Majer, za odbor rozvoje pan Petr Čermák a autor studie Jiří Sobol.

Návrh počítá s úpravou a rekonstrukcí chodníků a silnic, se zachováním obousměrného provozu a zavedením zóny 30, s instalací zpomalovacích ramp do křižovatek, se novou organizací parkovacích míst a úpravou zelených ploch, do nichž se bude částečně vsakovat dešťová voda. Zbylá část dešťové vody bude odvedena dešťovou kanalizací. Problém s parkováním by mělo vyřešit navýšení legálních parkovacích míst v lokalitě. Zda se bude jednat o místa rezidentní nebo volně k užívání se bude řešit v další fázi projektové dokumentace.

K dopravnímu zklidnění by měla mimo jiné přispět možnost využití nově zakoupeného přenosného radaru městskou policií. Instalované mobilní zpomalovací prahy budou nahrazeny stavebními a budou tedy účinnější. K celkovému zklidnění v lokalitě by mělo také přispět zúžení silnic se zachováním obousměrného provozu.

Návrh řešení ke stažení ZDE.

Copyright © Město Český Brod, 2005-2024 | Přístupnost | GDPR | Kontakty | Mobilní verze | Administrace | vývoj MyWebdesign.cz
Cesbrod
TOPlist